Ana Sayfa    Forum    Arama    SSS    Kayıt    Giriş
Yeni konu gönder  Konuya yanıt verin 1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Merhaba
Yazar Mesaj
Alıntı ile cevaplayın  
Mesaj Merhaba 

Tan??ma fasl?n? fazla uzun tutmaya gerek yok san?r?m. Zamanla birbirimizi tan?yaca??z in?aallah. Açt???m bu yeni konu ?u sebepledir:

1850 y?l?ndan bu tarafa köyümüzde ya?ayan ailelerle alakal? ara?t?rma yapmaktay?m. Bu ara?t?rma hala devam etmektedir. Sizlerin de elinizdeki bilgilerle bu çal??maya destek olman?z? istirham ediyorum.

Yapt???m çal??ma Soy A?ac? / Aile Tarihi ara?t?rmas?d?r. Bu kapsamda hemen hemen bütün ailelerle alakal? bir taslak ortaya ç?kt?. Baz?lar? ise tamamland?. Örnek bir çal??ma a?a??da görülmektedir:

Image

?imdi sizlerle payla?aca??m çal??ma; Alapelit köyünün 1906 ve sonras? kay?tlar?na göre ailelerin en büyükleri yani 1 numaralar:

Köy nüfus kay?tlar?na göre en ya?l? ki?iler 1844 do?umlu Yakub CANLAR ve 1845 do?umlu Süleyman YILDIZ'd?r.

ASN.....................Lakab?.......................Ad?-Soyad?............................Baba...............................Anne

1...............................Hayta.......................Molla Yusuf Yerli....................Yakup.............................Gül?ah

2...............................Ko?at.......................Aziz ?im?ek..........................Ali...................................?ifanaz

3...............................Karosman.................Molla Hüseyin Altun...............Salih................................Esmer

4...............................Molla........................?smail Akku?........................Hac? Ahmed.....................Zeliha    

5...............................Molla........................?brahim Akku?......................Hac? Ahmed.....................Zeliha

6...............................Molla........................Behzad Akku?.......................Mahmud..........................Fatma

7...............................Molla........................Hamza Akku?........................Mahmud..........................Fatma

8...............................?brahim A?a..............Rüstem O?uz........................Süleyman........................Zekiye

9...............................?eyh.........................Salih Bal..............................Mustafa............................Ay?e

10.............................?eyh.........................Mirza Bal..............................Ali?an..............................Fatma

11.............................................................Zabit Bal..............................?smail..............................Nezaket

12.............................................................Kerem Y?ld?r?m........................................................................

13.............................................................BO? KAYIT.............................................................................

14..............................Hayta.......................Hasan Yerli...........................Süleyman........................Ay?e

15..............................Köse........................?brahim Köse........................Yemen............................Gülendam

16..............................Hayta.......................Ahmed Yerli..........................Süleyman........................Ay?e

17..............................Hayta.......................Halim Yerli............................Süleyman........................Ay?e

18..............................Hayta.......................Hüseyin Yerli.........................Numan............................Ummi

19..............................?bil...........................Ya?ar Demir..........................?brahim..........................Mehri

20..............................Misto........................Mevlüd Demir........................Mustafa...........................Hava

21...............................?bil..........................Ülka?e Demir......................................................................    

22..............................Teyfur......................Muharrem Türk.......................Tayfur............................Fatma

23..............................Teyfur......................Mehmed Türk..........................Tayfur...........................Fatma

24...............................A?bal......................?smail Akbal............................Battal............................?aziver

25...............................A?bal......................Abdurrahman Akbal.................Battal............................?aziver

26...............................A?bal......................Mustafa Akbal..........................Battal............................Fatma

27...............................Kahraman...............Kahraman Kahraman................Mehmed........................Hanife

28.............................................................Tufan Ak..................................Baybörek......................Gülsüm

29...............................?bi?.........................Süleyman Y?ld?z........................Osman..........................Hadice

30...............................?bi?.........................Aziz Y?ld?z.................................Süleyman.....................Mahbube

31...............................?bi?.........................?smail Y?ld?z..............................Süleyman.....................Mahbube

32...............................?bi?.........................Kurban Y?ld?z.............................Mustafa........................Fatma

33...............................?brahim A?a.............Recep Akta?.............................Hüseyin........................Vahide

34...............................Köse........................Ahmet Köse.............................Mehmed........................Feraset

35...............................Maha.......................Aziz Hayta................................Yakub...........................Gül?ah

36...............................?rehim.....................Süleyman Kocaba?....................Abdurrahim...................Gülperi

37..............................................................Mehmed Yi?it.........................................................................

38...............................?eyh.......................Kurban Bal................................Ali.................................Zeliha

...

...

75...............................?brahim A?a.............?smail Akta?.............................?brahim...........................Gülana

...

...

101............................................................Kemal Yerli...............................................................................

(Aradaki kay?tlarda elimde var. Zamanla onlar? da ekleyece?im.)

En son fntm1978 tarafından 26 Jan 2009 13:06 tarihinde değiştirildi, toplam 13 kere değiştirildi 
Çevrimdışı MSN Messenger Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Kullanıcıların kişisel galerilerini görüntüle
Mesajı İndir Üste geri dön Sayfa altı
Faydalı Konu için teşekkürler fntm1978:
ALTUN (11 Kasım), sir_charisma (16 Şubat) 
Alıntı ile cevaplayın  
Mesaj Yeniden: Merhaba 

Öncelikle sitemize ho?geldin fntm1978.

Alapelit Köyü Aile Soy A?ac? projesi gerçekten taktir edilecek bir çal??ma.
Bu konuda AlaPelit PORTAL sitesi olarak elimizden gelen her türlü yard?m? ve deste?i verece?imize ku?kun olmas?n.
Siteye ilave etti?in resim çok küçük, büyük boyutta siteye konulursa daha faydal? olur san?r?m.
Ben Karaosman (Altun) sülalesindenim gerekli bilgileri temin ettikten sonra seninle payla??r?m.

NOT: Sitemize üye olan di?er sülalelerden olan arkada?lar lütfen sizde kendi sülalenizin geçmi?ini ara?t?r?p burada bizlerle payla?abilirsiniz. Bu sayede Aile Soya?ac? Projesine sizlerinde bir katk?s? olmu? olur.

Çevrimdışı Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et Kullanıcıların kişisel galerilerini görüntüle
Alıntı ile cevaplayın  

Bu çal??maya destek olacak olman?z inan?n beni çok mutlu etti.

Aile tarihi ara?t?rmas?na ilk önce kendi sülalem ile ba?lam??t?m. Ama öyle bir noktaya geldim ki, 1850 li y?llarda ya?ayan dedemizin han?m?n?n hangi sülaleden oldu?unu bulamam??t?m. ?smini nüfus kay?tlar?ndan ö?rendim ama soyad? yoktu.

Bu durum  köyümüzün ya?li insanlar?ndan bilgiler toplamama vesile oldu. ?u anda  65 - 85 ya?lar?nda olan dedelerle konu?tum. Görü?meleri digital ortamda kaydettim. Sonra bu bilgileri soy agac? tasla?i olarak ?ekillendirdim.

Bu çal??ma sonucunda çok önemli bilgilere, hat?ralara ula?tim. Bütün sülaler birbiri ile h?s?m-akraba olmu?lard?. Bunlari sizinle payla??nca göreceksiniz.

Mesela: Benim dedemin dedesinin babasi Recep o?lu Hüseyin (Akta?) iken, han?m? yani en büyük annemiz Kara Osman k?z? Vahide (Altun). ?a??rd?n?z de?il mi?

Hüseyin Akta? ve Vahide Altun dan ?imdi kadar yakla??k 300 ki?i dünyaya gelmi?. Sonradan bu daireye YILDIZ, AK, DEM?R, SARAÇ, F?DAN, ER ailelerinden annelerimiz kat?lm??.

Devam? sonra ?nsaallah....

En son fntm1978 tarafından 12 Nov 2008 15:50 tarihinde değiştirildi, toplam 4 kere değiştirildi 
Çevrimdışı MSN Messenger Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Kullanıcıların kişisel galerilerini görüntüle
Alıntı ile cevaplayın  

oncelikle  ibrahim abiye tesekkurlerimizi sunariz  bana kendisi ogretti ama  belli bir seyden sonra daha ileriye gidemedim ve yarida biraktimm

daha dogrusu  emek harcamayim ugrasmak istedemedimmacikcasi

bu paylasimindan  dolayii  sonsuz tesekkurlerimizi sunariz

yusuf

Çevrimdışı Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Kullanıcıların kişisel galerilerini görüntüle
Alıntı ile cevaplayın  

Yakla??k 10 sene önce Hamit amcam?n o?lu Salim Altun Karaosman sülalesinin Aile Soya?ac?n? Grafiksel olarak haz?rlam??t?, bu konu hakk?nda kendisiyle görü?tü?ümde Soya?ac? bilgilerinin eski bilgisayar?nda saklad???n? ve talihsizce bilgisayar?n?n i?letim sisteminin çöktü?ünü ve Karaosman sülalesinin bilgilerininde silindi?ini söyledi. Fakat yeniden düzenleyebilece?ini ve bizlerle payla?abilece?ininde sözünü verdi. ?nsallah en k?sa bir zamanda yeniden düzenleyip bizimle sitemiz arac?l???yla payla??r.

Benim annemde ?brahim O?uzun en büyük k?z? Ganimedir. O?uzlar?n soyadlar? önceden Akta?'m??. Yani benim annemde sizin sülaledendir.
Aneannem halen hayatta kendisi ?uan Bursa Kestelde, yak?nda yan?m?za gelir. Kendisinden Akta? ailesinin bilgilerini ö?renmeye çal???r?m in?allah.

Çevrimdışı Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et Kullanıcıların kişisel galerilerini görüntüle
Alıntı ile cevaplayın  

Ibrahim Aga sülalesinin bir ferdide dedigin gibi Ibrahim Aga`nin torunu Haci Süleymanin oglu Rüstem`in kücük oglu Ibrahim Oguz´dur.

Bu calismayi yaparken görüstügüm kisilerden biri de Zinnet yengem olmustur. Onunda anlattiklarini kaydettim. Önemli bilgiler verdi. Ancak telefon ile biraz zor iletisim kurduk. Yine de benim icin faydali oldu.

En son fntm1978 tarafından 11 Nov 2008 21:37 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi 
Alıntı ile cevaplayın  

Karaosman Sülalesi

Ailenin bilinen en büyük ferdi Kara Osman`dir. 1830 yillarinda dogmustur.Haniminin ismine veya kimlerden olduguna dair bir bilgiye ulasamadim. Ancak cocuklarinin isimlerini torunlarini ögrendim.

Çocuklarindan biri olan Vahide bizim (ismine ulasabildi?im) en büyük annemizdir. Ibrahim A?a`nin torunu Hüseyin`in hanimidir.

En son fntm1978 tarafından 12 Nov 2008 19:00 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi 
Alıntı ile cevaplayın  

YAV  KISKNAIDMM
YAA

BAL SULALEISNIIDE ARASTIRSANIZZ

Çevrimdışı Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Kullanıcıların kişisel galerilerini görüntüle
Alıntı ile cevaplayın  

Yusuf, senin en büyük deden Mustafa, han?m?n ad? Ay?e`dir. 1830 lu y?llarda do?mu?tur. Köyün yerlilerindendir veya ilk gelenlerinden... Annen?n dedesi Üzeyir (Can), babaannesi Vesile dir.

Not: Yanl?? bilgi verecek olursam lütfen düzeltin.

En son fntm1978 tarafından 11 Nov 2008 21:49 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi 
Alıntı ile cevaplayın  

Yusuf karde?im Bal sülalesinide ara?t?rmak art?k sana dü?tü. Bence sende aile büyüklerinden sorarak birtak?m bilgilere ula?abilirsin.

Alıntı ile cevaplayın  

fntm1978 yazdı: [Mesajı Göster]
Yusuf, senin en büyük deden Mustafa, han?m?n ad? Ay?e`dir. 1830 lu y?llarda do?mu?tur. Köyün yerlilerindendir veya ilk gelenlerinden...

SAGOLASIN ABIII

GECEN BENDE ARASTIRDIMM

DEDEMIN DEDESINI  BULDUM GERISINE ULASAMADIMM

AMA  ULASACAMM  KISKANDIM SIZII

MUHAMMET ABII YAV AZCIK SENDE YARDIM ETTSENN NE OLURRR

Alıntı ile cevaplayın  

Altun karde?im sen ?ehit torunusun....

Alıntı ile cevaplayın  

Yusuf Bal ailesinin bilgilerini bilsem vallahi yazard?m.
Benim bildi?im sadece senin deden rahmetli hac? Ülke?e day?d?r.

Alıntı ile cevaplayın  

fntm1978 yazdı: [Mesajı Göster]
Altun karde?im sen ?ehit torunusun....

YAV ABII BUNLARII NERDEN ARASTIRIYORSUN BU KAYNAGINI BIZEDE OGRETSENN

IBRAHIM ABISIN  STUTTGART TAKI

Alıntı ile cevaplayın  

ALTUN yazdı: [Mesajı Göster]
Yusuf Bal ailesinin bilgilerini bilsem vallahi yazard?m.
Benim bildi?im sadece senin deden rahmetli hac? Ülke?e day?d?r.

YAVV  MUHAMMET ABII ONU BENDE BILIREMM   OY OLAAAAAAAAAAAAAAAAA

Önceki mesajları göster:   
GizleBu konu faydalımı?

[ Ayrıntılı bilgi görüntüle

Bu konuya değer biçmek için yetkiniz yok

Ortalama Oranı En Az Oranı En Çok Oranı Oranların Sayısı
10.00 10 10 1